onsdag 20 augusti 2014

Det börjar röra på sig

Att fisket varit helt under isen den senaste tiden är väl lite fel att säga när tempen visat 26 grader i vattnet. Helt värdelöst passar kanske lite bättre.
Förra helgen satt sex man där uppe vilket är rekord för i år. Tyvärr blev det bara en enda karp och också årets minsta. En liten spegel på 5,1 kilo togs av Kennert Edberg. Detta är en fisk som totalt stannat i växten och den har legat kring samma vikt i flera år.
Igår var jag uppe och fiskade ett efter jobbetpass. tempen i vattnet var nu nere i 18,2 grader som lägst och jag tror att karparna har börjat vakna till liv. Hur som helst fick jag en fin fjällis på 8,2 kilo.
Fisket i Karsgöl har varit riktigt uselt i år. Hittills har bara 20 karpar fångats, vid samma tid förra året hade det kommit upp 45 stycken. Jag skyller på kall försommar och för varm sommar. Hoppas det lossnar framöver så vi kan närma oss förra årets resultat på 61 landade när säsongen var över. Medelvikten i år ligger i dagsläget på 8,3 kilo. Förra året landade vi på en snittvikt på 7,5 kilo ungefär. Känns skönt att något är bättre än förra året i alla fall.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar