måndag 22 oktober 2012

2012 blev ett lite sämre år

Jag passar redan på att sammanfatta året i Karsgöl. 2012 blev ett lite sämre år än 2011 antalsmässigt men ändå det näst bästa någonsin. Totalt fångades det 54 stycken karpar under året jämfört med 63 stycken 2011. Dubbeltutten, Lucky star och Virveln landades och klev för första gången över tiokilosvallen under 2012. Jämför man deras viktkurva med många andra karpar som inte nappat under året så inser man att det bör simma mellan 10-15 karpar som väger över 10-kilo i sjön just nu.
Under året var det främst de långväga gästerna som gjorde fina fångster, när de stannade flera dagar. De lokala karpmetarna körde inte många pass var i sjön och oftast korta sittningar på en eller två nätter. Den som fångade flest karpar under säsongen var Stefan Nero från Jönköping, Ramunas som bor i Norge och jag själv. Alla tre landade totalt sju karpar var.
Tittar man på konditionen på fiskarna i år var den väldigt varierande. Min teori är att leken blev utsträckt över hela sommaren och flera fiskar inte hann återhämta sig i toppkondition. Hela våren var otroligt kall och sommaren kom aldrig på riktigt allvar.
Karsgölsräjset blev väldigt lyckat tycker jag. sju landade fiskar är ett riktigt bra resultat. Vi satsar på att köra tävlingen vid samma tid nästa år igen, kanske blir det lika bra då?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar