onsdag 30 maj 2012

Bättre än förra året

Trots att maj månad var iskall till en början fångades det totalt fler karpar än förra året i sjön. 12 stycken mot förra årets 7 stycken vittnar om att det lossnade bra på slutet. Förra året var karparna fördelade på fem fiskare och i år på fyra man vilket jag tycker vittnar om att fisketrycket i alla fall inte varit hårdare.
Vi har sett lite olika viktökningar på de fångade fiskarna där somliga varit höga och andra lägre. Karpen Cosmos har bara ökat 880 gram på fyra år, Jovan har ökat 750 gram sedan slutet av september förra året och 1740 gram sedan i augusti förra året vilket imponerar mer.
Krutgumman har bara ökat 300 gram sedan i juni förra året men tittar man tillbaka till hösten 2010 så vägde hon 7300 gram och det ger en viktökning på 2100 gram på mindre än två år. Karparna verkar ha sina perioder när dom växer. Vissa tider står dom och stampar på samma vikt ett tag och sen rusar vikten iväg rejält under en tid. Tydligt är att hösten är den period då de är i maximal kondis. Inga överraskande fakta för dom flesta men det kanske ändå kan vara kul att se lite vad som händer. En fisk som Krutgumman bör ligga på 10 kilo till hösten. Det vore kul att se om den togs då igen och har ökat.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar