lördag 1 juni 2013

Ytterligare en fisk på mattan

Tobias Hult har kommit igång big time och i eftermiddag landat ytterligare en fisk. Denna gång en spegel på 8320 gram även denna tagen på The Solution. Har svårt att förstå varför det plötsligt lossnat så totalt uppe i Karsgöl. Tidigare år har det varit småkärvt på våren och blankpassen har oftast varit fler än de som gett fisk.
Någonting verkar ha fått allt att lossna där uppe och det ska bli spännande att se om det fina fisket fortsätter på samma vis. Kanske beror det på att fiskarna vuxit och kräver mer mat över lag. Kanske beror det också på att många mäskar och fiskar med samma bete i år och av bra kvalité som ger fisken mycket tillbaka. Detta kan göra att dom tar större risker, känner mindre misstänksamhet och därför blir fångade oftare.
De flesta har övergivit färgglada discokulor och fiskar nu med foodsourcebeten med toppingredienser.
Det bra fisket kan också bero på den väldigt långa vintern som äntligen är slut. Karparna kan vara extra hungriga på grund av den och kanske extra benägna att fylla bukarna.
Det känns i alla fall som om någon av de största lunsarna i sjön snart kommer att nappa. I veckan som kommer är väldigt många där uppe och fiskar, kanske kommer någon av dom upp då.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar