söndag 30 oktober 2011

Dags att summera

Man törs nog ta och summera årets karpfiske i Karsgöl redan nu. Alla har lagt ner sitt fiske och det är snart dags för mig och Pelle att dra upp båtarna för säsongen. 63 karpar landades totalt under året. 39 av dessa var speglar och 24 stycken var fjällisar. 19 karpar vägde över 8 kg, två braxnar över 3 kg fångades och en färna på 2,9 kilo. Sjörekordet höjdes till 13280 gram och det var karpen Emil som kom upp igen efter några års frånvaro.
Några fiskar landades inte på hela säsongen trots hårdare fisketryck än tidigare år. De jag saknar mest är Virveln och Den Gyllene. Båda dessa fjällisar väger garanterat över 10 kg. Den gyllene är troligtvis över 14 kilo och Virveln bör ha vägt cirka 12 kilo om de följt sina kurvor. Till nästa år bör det simma mellan 10-15 karpar över 10 kilo i Karsgöl. Emil och Den Gyllene bör vara störst och pressa vågarna till vikter uppåt 15 kilo.
Jag är en optimistisk person och tror att 15-kilosvallen sprängs redan nästa år. Emil togs ett par veckor efter leken i år och bör väga runt 14 kilo just nu. Den Gyllene är svårare att bedöma men har helt klart potential att ta över tronen. Som vanligt fiskade alla platser bra och karparna är jämnt fördelade över sjön. Ensamheten var den mest populära platsen bland de som fiskade i år men gav inte ifrån sig så många fiskar ändå.
Nu är det bara att rullar boilies för glatta livet och knyppla ihop tafsar till nästa säsong som gäller. Om fem och en halv månad så släpper isen där uppe och då kör vi igen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar