torsdag 30 augusti 2012

Sunket är hett

Oscar Nordahl fiskade ett par dagar från Sunket i veckan och visst är platsen fortfarande glödhet. Det började med att en linjär spegel på 3400 gram nappade. Dygnet efter kom två fjällisar 6810 gram och 7150 gram. Detta betyder att det nu landats exakt 50 stycken karpar i år. Härligt!




måndag 27 augusti 2012

Ett stort och varmt tack till årets sponsorer

Vi vill ännu en gång tacka våra sponsorer till prisbordet på räjset. Utan er hjälp hade tävlingen inte varit möjlig.
Hobby och fiske i Oskarshamn, Swedish bait mechanics Stockholm, Jovan Höglund, Pop-Up tackle/Örebro, BeOutdoor/Stockholm och Sportfiskebolaget/Hässleholm.
Vi vill också tacka alla underbara deltagare som gjorde just detta räjs oförglömligt.
Vi ser redan fram emot nästa års tävling tioårsjubileumet.

Lite småstatistik

Det börjar närma sig 50 fångade karpar i Karsgöl i år. Exakt 47 stycken har det kommit upp hittills. Den karp som nappat mest än så länge i år är Blirgit som varit uppe vid tre olika tillfällen.
Ingen färna och ingen braxen har landats ännu och jag är mycket nyfiken på hur dom vuxit denna säsong. Karpen Emil är jag också mycket nyfiken att få höra vikten på. Den har hållit sig borta hela året liksom flera andra av de största individerna, Rigmor, Ramona, Felicia, Ozzy och Parentesen.
Kikade också till lite på besöksstatistiken på bloggen igår och det var som jag anade besöksrekord med 421 unika besök. Fantastiskt kul att så många är intresserade av sjön och räjset.
Nästa vecka hoppas jag äntligen få lite tid över för fiske själv i Karsgöl. Det har inte blivit så mycket av den varan i år eftersom jag haft fullt upp med en massa andra projekt. Köpte nyligen en kolonistuga som jag håller på att renovera upp, dessutom har jag lagt de flesta passen i Färgsjön i jakt på dom stora.
Imorgon anländer Oscar Nordahl till Karsgöl och som det ser ut just nu kommer han att fiska ensam i sjön denna veckan.

söndag 26 augusti 2012

Tröstpriset gick till Patrik

Team Jovan och Patrik fick en av de nyutsatta karparna från i år. Fisken är en linjär spegelkarp som heter Palle. Den vägdes in till 3100 gram och gav Patrik ett tröstpris i form av en hemsnickrad metgubbe i trä som Pelles pappa snickrat ihop. Jovan och Patrik fiskade från Ensamheten.


Team Suntrip dominerade Karsgölsräjset

Joppe Dogertz och Robban Österlund hade en helt fantastisk helg när de fiskade från Sunket under räjset. Totalt fyra landade fiskar blev resultatet med en totalvikt på 33210 gram.
Robban tog också hem priset för största fisk med en spegel på 10,5 kilo. Svarta Malin är namnet på fisken och det var första gången hon var uppe i år. Egentligen skulle inte Robban vara med i tävlingen men när Joppes lagkamrat Johan Persson fick lämna sent återbud ryckte han in.
Sunket har alltid varit en plats som de flesta ratat, antagligen bara pga namnet. Plattformen man sitter på är jättefin och man har sol hela dagen där man sitter.

Bra start på tävlingen med denna fjällis på 7030 gram


 Svarta Malin på 10,5 kilo satte nästan spiken i kistan


Ytterligare en fjällis, denna gång på 7550 gram spädde på ledningen

 Joppe avslutade helgen med denna fjällis på 8130 gram

Segern var kassaskåpssäker och det var två nöjda gubbar som höjde bucklan

 Beten från Swedish bait mechanics valdes som förstapris av vinnande laget och självklart blev det tummen upp när det fina vandringspriset plockades hem för fjärde gången av Joppe.



Östgötarna tog silvret

Peter Nilsson och Sören Johansson fiskade hem andraplatsen i Karsgölsräjset med en spegel på 8400 gram. Fisken heter Blirgit och har nu varit uppe tre gånger i år.
Östgötarna fiskade från en metplats som heter Flotten, en plats som fiskas väldigt sällan.



Team OB blev trea


Niklas Olsson och Peter Bertilsson tog hem tredjeplatsen i Karsgölsräjset med en spegelkarp på 7380 gram. Team OB fiskade från Stora Vindskyddet och valde plats sist av alla under lottningen.
Spegelkarpen heter Kejsaren.


Krångel med uppdateringen

Något gjorde att uppdateringarna från räjset inte funkade. Det har varit en toppenhelg med massor av landade fiskar och så fort jag fått ordning på bilderna så ska jag uppdatera bloggen med resultaten.

lördag 25 augusti 2012

Team brännizze bryter.

Team brännizze bryter. Tyvärr har lennart skadat benet och laget får bryta tävlingen omedelbart. Det blir en resa hem till skåne idag.

torsdag 23 augusti 2012

De tävlande börjar anlända

Förra årets vinnande lag Team Brännizze var också först på plats vid sjön i år. Flera team skickar muntra bilder och stämningen verkar vara på topp.

Ett av de skånska teamen har kommit iväg fint

Jag var inne och hämtade ett av tävlingens priser idag hos Hobby och fiske i Oskarshamn. De har ett gediget karpsortiment med allt vad man behöver för att kunna karpa. De har framförallt produkter ur Starbait och Sensas sortiment men jag hittade också en ny boilie som gjorde mig nyfiken. Den heter Bloody chicken.

Nu lovar dom mer regn

Det ser ut att bli en riktig dripp-dropphelg spår dom på vädret nu. Det ser ut att komma småskurar lite då och då under helgen. Jag tror bara det är bra för fisket. Regnet bör dölja vår närvaro vid stränderna och det tror jag är bra.
I år är vi tre man som kör ut folk till metplatserna så det lär gå som smort gissar jag. Strax ska jag ner till Hobby och fiske och hämta ytterligare ett sponsorpris till tävlingen. Det känns oerhört inspirerande att veta att man är på plats om ett dygn uppe i gölen. Jag har funderat på ett lite nytt koncept för tävlingen till nästa år och kommer att ventilera detta med er som tävlar under helgen.
Vi ses om 24 timmar. Ha det gutt så länge.

tisdag 21 augusti 2012

Nedräkningen har börjat.

Kikade på vädret just nu och det ser ut som om vindarna kommer att ligga syd-sydväst-väst under helgen. Det ser ut att bli några småskurar på natten mellan lördag och söndag och temperaturen kommer att ligga strax under 20-strecket dagtid. Jag spår att det blir ett perfekt karpväder.
Jag har fått frågan om det kommer att finnas någon försäljning på plats innan räjset. Dansken är inte där i år men det kommer ändå att finnas lite boilies, dipper och sänken att köpa för den som behöver fylla på.
Det brukar vara många taggade metare inför tävlingen men i år tar det nog priset. Telefonen ringer nästan konstant och det messas och mailas något otroligt. Team Brännizze anländer också under torsdagen vilket innebär att alla utomsocknes lag kommer redan då.
De flesta local heroes kommer under fredagsförmiddagen. Risken finns att det kommer att vara en hel del mygg vid sjön. Senaste varma dagarna har gjort att det kryllar av de små blodsugarna och troligen finns dom även vid Karsgöl.

Även Team Brännizze anländer på torsdag för att andas tunn luft


måndag 20 augusti 2012

Gullefjun visar sig igen

Stefan Neros första karp är identifierad och det var Gullefjun han landat. Denna fisk har inte varit uppe sedan 2009 då den vägde 6200g. Nu när Stefan tog den vägde den 8320 gram. Jättekul att denna fisk dök upp nu. Jag har länge funderat på vart den tagit vägen.


På fredag börjar räjset

Inte många dagar kvar nu för alla som har väntat på Karsgölsräjset. På fredag drar det igång med lottning klockan 12 och start klockan 14. Jag får telefonsamtal hela tiden nu från tävlande som funderar och klurar på platsval, riggar och väder. Det är superkul att alla är så taggade och jag tror, optimist som jag är på 5-10 run under helgen.
Får också förfrågningar om regler och drar det lite kort. Man får använda flytetyg till att mäska och kolla botten men inte för att köra ut sina riggar.
Tre spön per tävlande är maxgränsen. Hempreparerade partiklar vill vi inspektera innan de mäskas med i sjön och flätlinor som huvudlina är inte okej.
I år har ren boiliemäskning funkat allra bäst och populäraste platsen har varit Hällarna. Jag tror att det är en ren slump att just Hällarna varit poppis. Mycket har det nog berott på att vinden har tryckt åt det hållet vid alla bra pass som lagts där.
Jag kommer att onlinerapportera från tävlingen från och med fredag morgon här på bloggen så håll ögonen öppna.
Ikväll kommer det också lite bilder från Stefan Neros och Erik Wennerhags pass i gölen. Sista passet som lades innan räjset.
Ta gärna en titt på Jovan Höglunds blogg där han skriver om ett lyckat träningspass inför Karsgölsräjset. Trevlig läsning och snajsiga karpar.

söndag 19 augusti 2012

Jovan och Patrik ansluter torsdagsklubben

Även stockholmsgänget Jovan och Patrik kommer att landa på torsdag i Karsgöl. Teamet som varit på träningsläger inför räjset satsar på att acklimatisera sig till klimat och miljö tidigt och vänja sig vid den tunna luften en dag innan.
Vi får hoppas att dom tar det försiktigt med med förtäringen också. Både kaffet och läsken brukar vara utspädd torsdag kväll.

Nero nöp en ny åtta

Fick ett mess från Stefan Nero just nu som tagit en spegel på 8060 gram. Kände igen fisken som Krutgumman som innan leken vägde 9,4 kg. Den sena leken i år verkar har gjort att dom inte återhämtat sig ordentligt ännu viktmässigt.


lördag 18 augusti 2012

Det kommer folk redan på torsdag

Många frågar om det kommer folk till Karsgöl redan på torsdag och det gör det.
Skånegänget med Lasse, Kenta och Playboy åker upp redan på tordag kväll och det hämtar upp Avdo på vägen dit. Förmodligen ansluter fler uppe på parkeringen under torsdag eftermiddag.

Bilder från Bröderna Brorsa

Här kommer bilder på Bröderna Brorsas fisketripp till Karsgöl. Anders och Roberth som dom heter hade en superbra tredagarssittning med totalt 8 run.
Toppfisken vägde 8,96 kilo och var en fjällis.





En spegelkarp hittills

Erik Wennerhag och Stefan Nero är de enda som fiskar i Karsgöl i helgen. I morse fick Stefan en spegel på 8320 gram. De fiskar en natt till och sitter på Hällarna. Jag gissar att denna plats och de runt omkring kommer att bli mycket populära nästa helg.
Vi har fått ännu en sponsor till räjset. VVS Sportfiskebolaget ställer upp med ytterligare ett pris till det redan dignande prisbordet. VVS Sportfiskebolaget ligger vid Coop i Hässleholm och har ett stort utbud av karpgrejer till riktigt bra priser. Där finns allt från karpspön till boiliemixer och är en lockande oas för karpmetarna i mellersta Skåne.
Superkul med så många sponsorer i år! Det finns snart pris till alla som tävlar.

torsdag 16 augusti 2012

Här är tiderna för räjset

Nu är det nära och om någon har glömt bort det så körs Karsgölsräjset helgen 24-26 augusti, lottning klockan 12.00, fiskestart klockan 14.00.
Sponsorer är Swedish baitmechanics, Pop-Up tackle, Jovan Höglund, Hobby och fiske och Fiskekompaniet. Prisbordet i år ser helt enormt bra ut och vi skickar ett varmt tack till alla våra sponsorer.
Vi tror på ett riktigt bra räjs med mycket trevligt snack, gemytlig stämning och massor med karp.

onsdag 15 augusti 2012

Bilder på Den Gyllene

Det har trillat in lite bilder på mailen från Bröderna Eliasson som tog en svit i Karsgöl nyligen. Här kommer några. Jag har också fått in ett gäng bilder från Bröderna Brorsa men dom lägger jag inte ut förrän imorgon.

Den Gyllene på 16,2 kg urlekt.

  Fjällis på 5,9kg

 Lucky star på 10,1kg också den fisken ser ut att ha släppt sin rom

tisdag 14 augusti 2012

Bibelbältet invaderar

Fyra man från Jönköping och Ekjötraketerna är på väg ner i helgen för att bända tungt. Det är sista chansen till fiske innan Karsgölsräjsethelgen som går av stapeln helgen därpå.
Det blir spännande att se om karparna fortsätter vara i stöten som de visat sig de senaste veckorna. Vi hoppas på en liten trigger inför räjsethelgen i alla fall.

fredag 10 augusti 2012

7390 gram var Allie

Oscar Nordahl skickade kanonfina bilder på sina två fiskar från sittningen han gjorde i början på veckan. Den större fisken 7390 gram visade sig vara karpen Allie som senast nappade förra sommaren på 6420 gram. Då var det Niklas Karlsson som fick den från Badplatsen.
Den andra karpen är jag mera tveksam till vilken den är. Trodde först att det var Scar som nappat igen men ärret ser ut att sitta längre fram på Oscars fisk. Jag tror faktiskt med är en annan.
Här kommer bilderna i alla fall.



torsdag 9 augusti 2012

Tomt uppe i gölen igen

Både Nordahl och Bröderna brorsa avslutade sitt fiske idag. Anders Johansson fick en spegel till på 5760 gram i morse men i övrigt har det inte blivit något mer. Hoppas få in mycket bilder från alla som bänt karp där uppe senaste tiden, det börjar bli mycket text nu.

onsdag 8 augusti 2012

Många runs men bara en landad

Senaste dygnet har det slitit och pipit i grejerna hos alla. Tyvärr har nästan alla fiskar klivit av under drillningarna men en fjällis på 8960 gram kom det i alla fall upp från Hällarna från Bröderna Brorsa och jag tror det var Anders som fick den.

tisdag 7 augusti 2012

Spegel till Nordahl

Oscar Nordahl fick precis en spegel på 5300g. Fisket är bra nu. Jag sitter i Färgsjön med Krille Andersson men här rockar det inte alls.

Skickat från en Sony Ericsson mobiltelefon

Röj-röj i göla!

4 run har det blivit denna morgon och tre landade. Nordahl har tagit en spegel på 7390g och tappat en stor efter lång fight. Bröderna brorsa har nypt varsin fjällis 4680g och 6100g. Hela förmiddagen kvar, kan säkert komma mer.

Skickat från en Sony Ericsson mobiltelefon

söndag 5 augusti 2012

Snart kommer änglarna att landa

Två göteborgare Anders och Robert Johansson är på ingång i början på veckan för att fiska några dagar i Karsis. Även en local hero - Oscar Nordahl kommer att sitta där under samma tid. Vädret ser lovande ut för storfångster med växlande vindar och lite regnskurar. Vi får hoppas fisket är på topp.

Kilar emellan med några rudor

Sebasthian Klase från Mönsterås har lagt några pass i Lilla Grytsjön i sommar med mycket lyckat resultat. Fiskar på 1540g, 1520g och 1460 gram är topparna han plockat.
Det verkar komma en del nya mindre fiskar också mellan 300-800 gram och antagligen har dessa satt fart på de stora äldre vilket gjort fisket mycket lättare. Sebbe lovade mig en badbild men den har jag inte sett till ännu. Jag antar att den kommer nästa gång han persar. Grattis Sebbe till fint fiske!



lördag 4 augusti 2012

Två glada göteborgare

Martin och Peter Eliasson avslutade idag sitt fiske i Karsgöl. Totalt blev det sex stycken landade karpar under fem dagar. Fick ett mess i morse som gjorde mig glad.
 -Två väldigt fiskenöjda göteborgare tackar för oss och styr kosan hemåt.

fredag 3 augusti 2012

Ännu en fjällis trots störande femkamp

I morse nappade ytterligare en fjällis för Peter Eliasson som vägde 5800 gram. Under gårdagen hade vi ett litet kalas på andra sidan sjön och det badades och brottades i vattnet, eftersom en femkamp med hög prestige var huvudtemat.
Detta hindrade inte team Eliasson att fortsätta bända karp. Även jag provade att fiska i sjön efter vårt kalas men karparna verkade helt klart ha ogillat femkampen vi höll ute på udden.

torsdag 2 augusti 2012

Ena kanten hetare än den andra

Bröderna Eliasson bytte igår kant efter att Martin dragit sin fjärde karp. Detta gav resultat direkt och nu finns även broder Peter med i fångstprotokollet med en jättefin fjällis på 6800 gram.


onsdag 1 augusti 2012

Ännu en fisk till broder Martin

Martin Eliasson fortsätter att fånga karp i Karsgöl. Senaste fisken som kom under dagen var en fjällis på 5900 gram.

Bröderna Eliasson bygger upp en svit.

Martin Eliasson har landat tre fina karpar under deras två första dygn. Två fjällisar 7,2 kilo och 16,2 kilo och en spegel som visade sig vara Lucky star på 10,1 kilo och som för första gången kliver över tiostrecket.
Jag har kikat lite på några mobilbilder på fiskarna. De ser jättefina ut men man kan se att de lekt ganska nyligen, vilket betyder att de har mycket att lägga på sig till framåt höstkanten. Bröderna kommer att fiska fram till söndag så det kommer säkert fler rapporter därifrån.
Superkul!
En sak till höll jag på att glömma - Jag har slutat blanka. Fick en spegel i Bjursjön inatt på ett par kilo.

Massor med landade karpar

Jag vet inte riktigt var jag ska börja men det får bli med Stefan Nero. Stefan lyckades med en bedrift som känns nästan osannolik. Idag fångade han nämligen karpen Pelle och denna gång vägdes den till 5350 gram. Pelle är en av de två perfekt linjära fiskarna som simmar i sjön och Stefan fick henne även vid sitt förra besök i sjön. Han avslutade sitt fiske idag men är snart tillbaka för nya bataljer i sjön. Pelle är kanske sjöns snyggaste karp eller vad säger ni?